Witaj w Profit24.pl - Załóż konto | Zaloguj się | facebook | Pomoc |
wyszukiwanie zaawansowane »

Koszyk

Twój koszyk jest obecnie pusty
Tytuł książki: Ilość: Cena:

Indeksy:

Autorów   |   Wydawnictw   |   Serii
RODO w kadrach i płacach

RODO w kadrach i płacach

Nowe przepisy w ponad 160 polskich ustawach
Język: polski
Rok wydania: 2019
Wydanie: 1
ISBN: 9788326982774
Wydawnictwo: Wiedza i Praktyka
Autor: Lipka Maciej
Dodatkowe informacje:
Oprawa: miękka
Wymiary: B5
Liczba stron: 104
Miasto: Sulejówek
Dostępność:24h
45.56 PLN Cena Profit24: 45,56 zł
Cena katalogowa: 69,00 zł
Koszt dostawy:
Paczka w RUCHu od 6,95 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 7,95 zł
Paczkomaty InPost od 8,95 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 9,95 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 10,95 zł

Ustawa wprowadzająca RODO dostosowuje polskie prawo do wymogów RODO.

 

Wprowadza ona ważne  zmiany w prawie pracy.

 

Wprost uprawnia pracodawcę do pozyskiwania od kandydatów do pracy i pracowników dodatkowych danych osobowych na podstawie ich dobrowolnej zgody.

 

Ponadto nowe przepisy umożliwiają przetwarzanie danych biometrycznych pracownika (takich jak np. odciski palców), jeżeli podanie takich danych jest niezbędne ze względu na kontrolę dostępu do szczególnie ważnych informacji, których ujawnienie może narazić pracodawcę na szkodę, lub dostępu do pomieszczeń wymagających szczególnej ochrony.

 

 

Spis treści

 

Rozdział 1. Dane osobowe kandydatów do pracy

- Kodeks pracy

- Zgoda na przetwarzanie danych

- Dodatkowe dane osobowe

- Usunięcie danych kandydata

- 10 rad GIODO dla rekruterów

 

Rozdział 2. Dane osobowe osób zatrudnionych

- Dane osobowe pracownika

- Przetwarzanie danych w codziennych relacjach z pracownikiem

- Monitoring zakładu pracy

- Kary za złamanie zasad

- Kiedy i jak trzeba będzie prowadzić rejestr czynności przetwarzania

- Rejestr kategorii czynności przetwarzania

- Gotowość do realizacji praw osoby, której dane dotyczącą

 

Rozdział 3. Osoby zatrudnione na podstawie umów cywilnoprawnych

- Dane osobowe kandydatów do współpracy w ramach umów cywilnoprawnych

- Postępowanie z danymi po nawiązaniu współpracy

 

Rozdział 4. Inspektor ochrony danych osobowych w firmie

- Kiedy należy go wyznaczyć

- Jakie zadania ma inspektor ochrony danych

- Kiedy informacja jest udokumentowana

- Rejestrowanie czynności przetwarzania danych osobowych

- Dokumentowanie prowadzenia szkoleń

- Dokumentowanie oceny skutków dla ochrony danych

- Dokumentowanie działań związanych z naruszeniami

- Jakie zadania na co dzień wykonuje inspektor ochrony danych

- Dlaczego nie warto bać się powołania inspektora ochrony danych

- W jaki sposób inspektor musi zaistnieć w strukturze organizacyjnej firmy

 

Rozdział 5. Jak dostosować system informatyczny obsługujący działy kadrowo-płacowe

- Przepisy prawa

- Samodzielnie

- Starannie

- Przewidująco

- Audyt

- Plan postępowania w przypadku incydentów związanych z naruszeniem danych osobowych  45

- Użytkowanie systemu  46

- Rozszerzone prawa osób fizycznych a dostosowanie systemów IT

 

Rozdział 6. Jak zabezpieczyć system infrastruktury IT

- Jak zabezpieczyć system infrastruktury IT

- Instrukcja zarządzania systemem informatycznym

- Dla kogo jakie wytyczne

- Gdy wykorzystywanych jest kilka systemów informatycznych

 

Rozdział 7. Pytania i odpowiedzi 

- Ile razy spełniamy obowiązek informacyjny 

- Wpływa CV, my nie prowadzimy rekrutacji

- Czy zapoznawać stażystów z dokumentacją ochrony danych

- Dłuższa nieobecność pracownika - czy zablokować jego konto

- Służbowe dane pracownika - czy według RODO to dane osobowe

- Kandydat dostarczył więcej danych niż wymagane - co zrobić

- Informacje o przyczynie nieobecności pracownika - czy umieszcza ją na liście obecności

- Po jakim czasie należy usunąć dane osobowe

- Monitoring wizyjny - czy potrzebna jest zgoda pracowników

- Czy inspektor ochrony danych może mieć dostęp do akt osobowych pracowników 

- RODO a komornicy

 

Rozdział 8. Dokumentacja zgodna z RODO oraz ze znowelizowanym Kodeksem pracy

- Wzór upoważnienia do przetwarzania danych osobowych

- Umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych zgodna z RODO

- Oświadczenie pracodawcy o wprowadzeniu monitoringu wizyjnego

- Oświadczenie pracodawcy o wprowadzeniu monitoringu rozmów telefonicznych

- Przykładowa klauzula obowiązku informacyjnego zamieszczana

- w treści umowy z pracownikiem (forma podstawowa)

- Przykładowa klauzula obowiązku informacyjnego, którą należy umieścić w treści umowy zlecenia/dzieło/praktyki/o wolontariat

- Zapis w klauzuli informacyjnej stosowanej w procesie rekrutacji, dotyczący przechowywania CV

Inni klienci kupili również:

Siła nawyku. Dlaczego robimy to, co robimy...
Cena Profit24: 28,28 zł Cena katalogowa: 44,90 zł
4 godzinny tydzień pracy
Ferriss Timothy
Cena Profit24: 32,98 zł Cena katalogowa: 49,90 zł
Zbiór cywilny PLUS. Kodeks cywilny. Kodeks postępowania cywilnego. Dochodzenie roszczeń w postępowaniu grupowym. Kodeks rodzinny i opiekuńczy. Prawo prywatne międzynarodowe.
Cena Profit24: 58,51 zł Cena katalogowa: 79,00 zł
Psychologia sprzedaży
Cena Profit24: 27,48 zł Cena katalogowa: 44,90 zł
Zjedz tę żabę
Tracy Brian
Cena Profit24: 16,78 zł Cena katalogowa: 29,90 zł
BHP w praktyce
Rączkowski Bogdan
Cena Profit24: 145,04 zł Cena katalogowa: 199,50 zł
Szef wymagający i wyrozumiały
Cena Profit24: 28,05 zł Cena katalogowa: 49,90 zł
Prawo cywilne. Zbiór przepisów
Cena Profit24: 50,31 zł Cena katalogowa: 69,00 zł
Przezwyciężanie pięciu dysfunkcji pracy zespołowej
Cena Profit24: 20,76 zł Cena katalogowa: 36,90 zł
Zobowiązania - część ogólna
Radwański Zbigniew
Cena Profit24: 47,53 zł Cena katalogowa: 59,00 zł
Zjedz tę żabę + Zjedz tę żabę. Workbook
Cena Profit24: 22,44 zł Cena katalogowa: 39,90 zł
Prawo cywilne - część ogólna
Cena Profit24: 49,84 zł Cena katalogowa: 59,00 zł
7 nawyków skutecznego działania
Cena Profit24: 23,99 zł Cena katalogowa: 39,90 zł
Apelacja w postępowaniu cywilnym. Komentarz i orzecznictwo
Cena Profit24: 102,71 zł Cena katalogowa: 139,00 zł
W stronę kwalitologii zasobów ludzkich
Cena Profit24: 44,69 zł Cena katalogowa: 45,00 zł
Zarządzanie zasobami ludzkimi
Cena Profit24: 58,80 zł Cena katalogowa: 79,00 zł

Polecamy także:

Cena Profit24: 19,73 zł Cena katalogowa: 29,90 zł
Kwapińska Eliza
Cena Profit24: 56,72 zł Cena katalogowa: 85,90 zł
Cena Profit24: 38,35 zł Cena katalogowa: 50,00 zł
Cena Profit24: 31,28 zł Cena katalogowa: 34,00 zł
Cena Profit24: 45,19 zł Cena katalogowa: 52,00 zł
Cena Profit24: 39,35 zł Cena katalogowa: 48,00 zł
Cena Profit24: 105,00 zł Cena katalogowa: 105,00 zł
Cena Profit24: 105,00 zł Cena katalogowa: 105,00 zł
Cena Profit24: 44,16 zł Cena katalogowa: 48,00 zł

Newsletter

Podaj e-mail aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach

Nowości działu językowego

Time's Convert
Cena Profit24: 38,10 zł Cena katalogowa: 42,48 zł
Career Paths: Real Estate SB + DigiBook
Cena Profit24: 54,31 zł Cena katalogowa: 62,50 zł
On Screen WB&Grammar Book C2 + DigiBook
Cena Profit24: 51,27 zł Cena katalogowa: 59,00 zł

Nowości działu ogólnego

Sharon Tate Życie
Ed Sanders
Cena Profit24: 25,98 zł Cena katalogowa: 42,90 zł
Kolory pawich piór
Moyes Jojo
Cena Profit24: 29,55 zł Cena katalogowa: 39,90 zł
Diabelska działka
Cena Profit24: 25,95 zł Cena katalogowa: 39,90 zł

Profit24.pl

Profit24 – profesjonalna księgarnia naukowa w zasięgu ręki

Profit 24 to internetowa księgarnia naukowa, dostarczająca od ponad 18 lat szeroki wybór opracowań naukowych, podręczników akademickich i książek z różnorodnych dziedzin wiedzy. Dbamy o to, aby nasz asortyment spełniał wysokie wymagania specjalistów – lekarzy, prawników, pracowników naukowych, pracowników instytucji i studentów, poszukujących najlepszych opracowań akademickich.

W naszej księgarni znajdziesz znane i sprawdzone opracowania naukowe, najlepsze książki medyczne, trudno dostępne tytuły i nowości wydawnicze z różnych dziedzin nauk. Realizujemy zarówno duże zamówienia dla instytucji, jak i zamówienia dla klientów prywatnych. Posiadamy też specjalistyczne księgarnie stacjonarne w Łodzi i Warszawie.

Szeroka oferta książek i opracowań naukowych

Księgarnia Profit24 to miejsce dla profesjonalistów, poszukujących najlepszych opracowań naukowych z medycyny, prawa, ekonomii, finansów i dziedzin humanistycznych. Szeroka oferta cenionych na rynku wydawnictw naukowych pozwala na samodzielne skompletowanie własnej, profesjonalnej bazy wiedzy. Dzięki regularnej współpracy z bibliotekami, instytucjami i kancelariami prawnymi mamy aktualny wgląd we wciąż zmieniające się potrzeby naszych klientów. Znamy wartość dobrych, specjalistycznych książek. Od wielu lat współpracujemy z najlepszymi wydawnictwami tworząc ofertę, spełniającą precyzyjne, różnorodne potrzeby klientów.

 

Internetowa księgarnia medyczna

W naszym serwisie znajdą Państwo kompleksowe opracowania z zakresu prawa cywilnego, karnego, handlowego i gospodarczego - począwszy od kodeksów, a skończywszy na komentarzach.

Specjalizujemy się w dostarczaniu opracowań z najbardziej wymagających dziedzin wiedzy. Jedną z nich jest medycyna. Profit24 może pochwalić się najbogatszą na rynku ofertą książek medycznych – dla studentów, lekarzy i pracowników naukowych. Dział książek medycznych jest podzielony tematycznie według najważniejszych dziedzin medycyny. Celujemy w ofertę aktualną, dopasowaną szczególnie do potrzeb studentów medycyny, poszukujących szybkiego dostępu do najnowszych wydań podręczników akademickich. W skład naszego asortymentu wchodzi też klasyczna literatura medyczna a w razie zainteresowania – możemy sprowadzić dodruk wybranych wydań.

Obsługa na piątkę z plusem!

Nasza oferta wciąż się poszerza. Nauka to nie wszystko! Oprócz opracowań, w księgarni Profit24 znajdziesz też nowości literatury pięknej, beletrystykę, poradniki, atlasy, audiobooki i płyty CD.

Potrzebujesz najnowszych wydań opracowań naukowych? Szukasz najszybszej metody zamówienia podręcznika akademickiego? Skontaktuj się z nami, a zamówimy dla Ciebie dowolne opracowanie i dostarczymy je tak szybko, jak to możliwe.