Witaj w Profit24.pl - Załóż konto | Zaloguj się | facebook | Pomoc |
wyszukiwanie zaawansowane »

Koszyk

Twój koszyk jest obecnie pusty
Tytuł książki: Ilość: Cena:

Indeksy:

Autorów   |   Wydawnictw   |   Serii
RODO w kadrach i płacach

RODO w kadrach i płacach

Nowe przepisy w ponad 160 polskich ustawach
Język: polski
Rok wydania: 2019
Wydanie: 1
ISBN: 9788326982774
Wydawnictwo: Wiedza i Praktyka
Autor: Lipka Maciej
Dodatkowe informacje:
Oprawa: miękka
Wymiary: B5
Liczba stron: 104
Miasto: Sulejówek
Dostępność:24h
61.34 PLN Cena Profit24: 61,34 zł
Cena katalogowa: 69,00 zł
Koszt dostawy:
Paczka w RUCHu od 6,95 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie od 7,95 zł
Paczkomaty InPost od 8,95 zł
Poczta Polska doręczenie pod adres od 9,95 zł
FedEx - przesyłka kurierska od 10,95 zł

Ustawa wprowadzająca RODO dostosowuje polskie prawo do wymogów RODO.

 

Wprowadza ona ważne  zmiany w prawie pracy.

 

Wprost uprawnia pracodawcę do pozyskiwania od kandydatów do pracy i pracowników dodatkowych danych osobowych na podstawie ich dobrowolnej zgody.

 

Ponadto nowe przepisy umożliwiają przetwarzanie danych biometrycznych pracownika (takich jak np. odciski palców), jeżeli podanie takich danych jest niezbędne ze względu na kontrolę dostępu do szczególnie ważnych informacji, których ujawnienie może narazić pracodawcę na szkodę, lub dostępu do pomieszczeń wymagających szczególnej ochrony.

 

 

Spis treści

 

Rozdział 1. Dane osobowe kandydatów do pracy

- Kodeks pracy

- Zgoda na przetwarzanie danych

- Dodatkowe dane osobowe

- Usunięcie danych kandydata

- 10 rad GIODO dla rekruterów

 

Rozdział 2. Dane osobowe osób zatrudnionych

- Dane osobowe pracownika

- Przetwarzanie danych w codziennych relacjach z pracownikiem

- Monitoring zakładu pracy

- Kary za złamanie zasad

- Kiedy i jak trzeba będzie prowadzić rejestr czynności przetwarzania

- Rejestr kategorii czynności przetwarzania

- Gotowość do realizacji praw osoby, której dane dotyczącą

 

Rozdział 3. Osoby zatrudnione na podstawie umów cywilnoprawnych

- Dane osobowe kandydatów do współpracy w ramach umów cywilnoprawnych

- Postępowanie z danymi po nawiązaniu współpracy

 

Rozdział 4. Inspektor ochrony danych osobowych w firmie

- Kiedy należy go wyznaczyć

- Jakie zadania ma inspektor ochrony danych

- Kiedy informacja jest udokumentowana

- Rejestrowanie czynności przetwarzania danych osobowych

- Dokumentowanie prowadzenia szkoleń

- Dokumentowanie oceny skutków dla ochrony danych

- Dokumentowanie działań związanych z naruszeniami

- Jakie zadania na co dzień wykonuje inspektor ochrony danych

- Dlaczego nie warto bać się powołania inspektora ochrony danych

- W jaki sposób inspektor musi zaistnieć w strukturze organizacyjnej firmy

 

Rozdział 5. Jak dostosować system informatyczny obsługujący działy kadrowo-płacowe

- Przepisy prawa

- Samodzielnie

- Starannie

- Przewidująco

- Audyt

- Plan postępowania w przypadku incydentów związanych z naruszeniem danych osobowych  45

- Użytkowanie systemu  46

- Rozszerzone prawa osób fizycznych a dostosowanie systemów IT

 

Rozdział 6. Jak zabezpieczyć system infrastruktury IT

- Jak zabezpieczyć system infrastruktury IT

- Instrukcja zarządzania systemem informatycznym

- Dla kogo jakie wytyczne

- Gdy wykorzystywanych jest kilka systemów informatycznych

 

Rozdział 7. Pytania i odpowiedzi 

- Ile razy spełniamy obowiązek informacyjny 

- Wpływa CV, my nie prowadzimy rekrutacji

- Czy zapoznawać stażystów z dokumentacją ochrony danych

- Dłuższa nieobecność pracownika - czy zablokować jego konto

- Służbowe dane pracownika - czy według RODO to dane osobowe

- Kandydat dostarczył więcej danych niż wymagane - co zrobić

- Informacje o przyczynie nieobecności pracownika - czy umieszcza ją na liście obecności

- Po jakim czasie należy usunąć dane osobowe

- Monitoring wizyjny - czy potrzebna jest zgoda pracowników

- Czy inspektor ochrony danych może mieć dostęp do akt osobowych pracowników 

- RODO a komornicy

 

Rozdział 8. Dokumentacja zgodna z RODO oraz ze znowelizowanym Kodeksem pracy

- Wzór upoważnienia do przetwarzania danych osobowych

- Umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych zgodna z RODO

- Oświadczenie pracodawcy o wprowadzeniu monitoringu wizyjnego

- Oświadczenie pracodawcy o wprowadzeniu monitoringu rozmów telefonicznych

- Przykładowa klauzula obowiązku informacyjnego zamieszczana

- w treści umowy z pracownikiem (forma podstawowa)

- Przykładowa klauzula obowiązku informacyjnego, którą należy umieścić w treści umowy zlecenia/dzieło/praktyki/o wolontariat

- Zapis w klauzuli informacyjnej stosowanej w procesie rekrutacji, dotyczący przechowywania CV

Inni klienci kupili również:

Prawo cywilne. Zbiór przepisów
Cena Profit24: 55,67 zł Cena katalogowa: 69,00 zł
Powiesić wybebeszyć i poćwiartować czyli historia egzekucji
Cena Profit24: 34,03 zł Cena katalogowa: 49,90 zł
Umrzeć za Gdańsk
Lis Tomasz
Cena Profit24: 27,53 zł Cena katalogowa: 43,99 zł
Siła nawyku. Dlaczego robimy to, co robimy...
Cena Profit24: 27,71 zł Cena katalogowa: 44,90 zł
Głosy
Sturis Dionisios
Cena Profit24: 22,58 zł Cena katalogowa: 39,90 zł
Dzieci nie płakały
BUDZYŃSKA NATALIA
Cena Profit24: 22,83 zł Cena katalogowa: 39,90 zł
Policjanci. Bez munduru
Puzyńska Katarzyna
Cena Profit24: 24,05 zł Cena katalogowa: 39,99 zł
7 nawyków skutecznego działania
Cena Profit24: 23,42 zł Cena katalogowa: 39,90 zł
Ochrona praw autorskich i pokrewnych, a zasady swobodnego przepływu towarów i świadczenia usług w prawie Unii Europejskiej
Cena Profit24: 88,01 zł Cena katalogowa: 99,00 zł
Meritum prawo medyczne
Budzisz Rafał
Cena Profit24: 204,61 zł Cena katalogowa: 259,00 zł
Prywatność a jawność - bilans 25-lecia i perspektywy na przyszłość
Cena Profit24: 85,63 zł Cena katalogowa: 99,00 zł
Zarządzanie wymiarem sprawiedliwości - w kierunku spójnego systemu i budowania wartości
Cena Profit24: 35,55 zł Cena katalogowa: 39,99 zł
Ochrona bezpieczeństwa publicznego w gminie
Cena Profit24: 44,48 zł Cena katalogowa: 59,00 zł
Opiniowanie wypadków drogowych
Cena Profit24: 37,63 zł Cena katalogowa: 56,89 zł
Solidarność bierna w stosunkach dłużników z wierzycielem
Cena Profit24: 109,80 zł Cena katalogowa: 139,00 zł
Przegląd Sądowy 5/2010
Cena Profit24: 47,25 zł Cena katalogowa: 47,25 zł

Polecamy także:

Cena Profit24: 132,46 zł Cena katalogowa: 149,00 zł
Cena Profit24: 57,23 zł Cena katalogowa: 59,00 zł
Cena Profit24: 203,58 zł Cena katalogowa: 229,00 zł
Cena Profit24: 159,13 zł Cena katalogowa: 179,00 zł
Cena Profit24: 150,24 zł Cena katalogowa: 169,00 zł
Cena Profit24: 310,26 zł Cena katalogowa: 349,00 zł
Cena Profit24: 132,46 zł Cena katalogowa: 149,00 zł
Cena Profit24: 176,91 zł Cena katalogowa: 199,00 zł
Cena Profit24: 168,02 zł Cena katalogowa: 189,00 zł

Newsletter

Podaj e-mail aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach

Nowości działu językowego

Hiszpański w tłumaczeniach Sytuacje
Cena Profit24: 28,44 zł Cena katalogowa: 39,90 zł
Complete First for Schools Student's Book without Answers with Online Practice
Cena Profit24: 104,90 zł Cena katalogowa: 118,00 zł
Gdzie jest lama
Evans Frances
Cena Profit24: 22,44 zł Cena katalogowa: 24,90 zł

Nowości działu ogólnego

AlaAntkowe BLW Rośniemy!
Cena Profit24: 26,14 zł Cena katalogowa: 39,90 zł
Listy zza grobu
Mróz Remigiusz
Cena Profit24: 27,23 zł Cena katalogowa: 39,90 zł
Królestwo popiołów. Część 1. Tom 6
Cena Profit24: 34,02 zł Cena katalogowa: 49,99 zł

Profit24.pl

Profit24 – profesjonalna księgarnia naukowa w zasięgu ręki

Profit 24 to internetowa księgarnia naukowa, dostarczająca od ponad 18 lat szeroki wybór opracowań naukowych, podręczników akademickich i książek z różnorodnych dziedzin wiedzy. Dbamy o to, aby nasz asortyment spełniał wysokie wymagania specjalistów – lekarzy, prawników, pracowników naukowych, pracowników instytucji i studentów, poszukujących najlepszych opracowań akademickich.

W naszej księgarni znajdziesz znane i sprawdzone opracowania naukowe, najlepsze książki medyczne, trudno dostępne tytuły i nowości wydawnicze z różnych dziedzin nauk. Realizujemy zarówno duże zamówienia dla instytucji, jak i zamówienia dla klientów prywatnych. Posiadamy też specjalistyczne księgarnie stacjonarne w Łodzi i Warszawie.

Szeroka oferta książek i opracowań naukowych

Księgarnia Profit24 to miejsce dla profesjonalistów, poszukujących najlepszych opracowań naukowych z medycyny, prawa, ekonomii, finansów i dziedzin humanistycznych. Szeroka oferta cenionych na rynku wydawnictw naukowych pozwala na samodzielne skompletowanie własnej, profesjonalnej bazy wiedzy. Dzięki regularnej współpracy z bibliotekami, instytucjami i kancelariami prawnymi mamy aktualny wgląd we wciąż zmieniające się potrzeby naszych klientów. Znamy wartość dobrych, specjalistycznych książek. Od wielu lat współpracujemy z najlepszymi wydawnictwami tworząc ofertę, spełniającą precyzyjne, różnorodne potrzeby klientów.

 

Internetowa księgarnia medyczna

W naszym serwisie znajdą Państwo kompleksowe opracowania z zakresu prawa cywilnego, karnego, handlowego i gospodarczego - począwszy od kodeksów, a skończywszy na komentarzach.

Specjalizujemy się w dostarczaniu opracowań z najbardziej wymagających dziedzin wiedzy. Jedną z nich jest medycyna. Profit24 może pochwalić się najbogatszą na rynku ofertą książek medycznych – dla studentów, lekarzy i pracowników naukowych. Dział książek medycznych jest podzielony tematycznie według najważniejszych dziedzin medycyny. Celujemy w ofertę aktualną, dopasowaną szczególnie do potrzeb studentów medycyny, poszukujących szybkiego dostępu do najnowszych wydań podręczników akademickich. W skład naszego asortymentu wchodzi też klasyczna literatura medyczna a w razie zainteresowania – możemy sprowadzić dodruk wybranych wydań.

Obsługa na piątkę z plusem!

Nasza oferta wciąż się poszerza. Nauka to nie wszystko! Oprócz opracowań, w księgarni Profit24 znajdziesz też nowości literatury pięknej, beletrystykę, poradniki, atlasy, audiobooki i płyty CD.

Potrzebujesz najnowszych wydań opracowań naukowych? Szukasz najszybszej metody zamówienia podręcznika akademickiego? Skontaktuj się z nami, a zamówimy dla Ciebie dowolne opracowanie i dostarczymy je tak szybko, jak to możliwe.